Cadaqués, obsessionant jardí de pedres

L’enamorat estima l’objecte del seu amor com més allunyat es troba de la seva influència, perquè la distància n’augmenta la màgia, i la força del sentiment és proporcional a la llunyania. Els capitans, pilots i mariners de Cadaquès en passejaren la seva imatge per tots els meridians i paral·lels, a través de somnis que la distància idealitzà fascinadorament. (…) així la voluntat dels cadaquesencs de romandre a Cadaquès s’explica perquè els somnis  i les idealitzacions dels seus navegants crearen, d’una manera indirecta mentre navegaren, i d’una manera directíssima en el crepuscle de llurs vides,  aquest obsessionant jardí de pedres.

Josep Pla «Cadaqués»

 

Esta entrada fue publicada en viajes y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.